Future
Friendly

Named by Forbes as one of America’s most trusted companies, Nu Skin generates $1.7 billion in sales. As a result of its popularity, the company has grown quickly and expanded into multiple buildings in the greater Provo area, which lack clarity, campus amenities and brand identity.

To better understand long-term growth opportunities and real estate strategy, Nu Skin selected NBBJ to master plan its campus in 2011. In response, the interdisciplinary planning and architecture team created a 20-year master plan that identified opportunities to reinforce the downtown retail character along Center Street; establish a recognizable hierarchy of gateways welcoming visitors to campus; develop an urban garden as a central gathering space; and connect development and employees.

NBBJ continued in 2012 as the architect for the next phase of buildings which began to fulfill the master plan. The buildings in this phase include a covered parking garage over an urban garden, an improvement to the 100 South right-of-way, a new south entry promenade to the innovation center and several small pavilions connecting employees and guests from the below grade parking facility to the Nu Skin atrium and innovation center. Additionally, there are several new structures:

Pavilion Building

The two-story, 20,000-square-foot pavilion building realizes the vision of the master plan by greeting visitors with an iconic building that celebrates Nu Skin’s brand. The pavilion building will provide premium office, conference space and a large garden level meeting room with unsurpassed views of the Nu Skin landscape, the Provo Temple and the Wasatch Mountains beyond.

The elegant design required a high-tech approach with careful integration of structure, architecture and mechanical systems. As a result, the building features floor-to-ceiling glass with sweeping and unobstructed views that meet the demands of Provo’s climate, without unsightly mechanical equipment on the building’s roof. This is achieved with a state-of-the-art double skin façade which acts as a thermal buffer and provides active solar control.

Parking Terrace

The parking terrace provides space for almost 400 cars and forms the critical south edge of the landscape. The frosted glass façade and perforated stainless steel cladding provide an elegant backdrop to the landscape while maintaining a cohesive campus identity. The successful implementation of the project's aggressive design and construction schedule is a key step in the sequence of work that allowed the landscape to be ready on time.

Wayfinding Design
Wayfinding Design
Wayfinding Design
Wayfinding Design
Wayfinding Design
Wayfinding Design

Publications

Daily Herald, “Pavilion completes Nu Skin expansion project,” May 8, 2015