Low Impact,
High Style

NBBJ’s master plan for the Hamyang Four Seasons Eco-Resort outlines a world-class lifestyle community, guided by sustainable development and resource conservation.

Located in a valley of the South Korean mountain range, the development features a new town village with 2,000 timeshare units and 500 single-unit cottages, and a second community including 500 residences, a boutique hotel, retail shops, entertainment, a wellness center and spa, an arts and cultural center, and a private golf course village and ski resort.

The project carefully integrates into the mountain setting through a mixture of low- and high-rise construction. Residential towers are juxtaposed with low-lying, curved communal buildings, artists’ residences, schools, and cultural facilities tailored to the natural terrain.

While the design is contemporary in feel to meet modern lifestyle demands, the resort embraces the history of the region, known as a place of meditation and reflection, and home to many historic temples. The resort seeks to enhance the contemplative nature of the area, and it references traditional Korean planning ideas through the use of gateways to denote entry and to frame views.

Awards

AIA Los Angeles, NEXT Merit Award